Egyház

Szegediek a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón

Szegediek a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón

2023. augusztus 3., csütörtök
Szegediek a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón

A portugál szervezők tájékoztatása szerint mintegy 300 000 fiatalt várnak a világ minden tájáról. Hazánkat több mint 1300 fiatal képviseli határainkon innen és túlról. Egy szegedi csoport is kiutazott a portugál fővárosba.

Repülővel, busszal és biciklivel érkezett meg még július 31-én a magyar fiatalok csoportjainak többsége. A portugál egyházmegyékben Coimbrában és Portimao-ban előadásokat tartottak már a központi események előtt, ezen közel 400-an már részt vettek a magyarok közül. Már az előtalálkozó élményei is nagy tapasztalatot jelentettek
a portugál vendégszeretetről.

Az Öröm Városa, a Kiengesztelődés Parkja és a Hivatások Expója programsorozat várta kedden az Ifjúsági fesztivál résztvevőit. Számos spirituális, zenei, kulturális, színházi, képzőművészeti, szabadidős és sportprogramot kínál a résztvevőknek az esemény.

Ezeket megelőzve a nyitó szentmise volt, amelyet a hagyományoknak megfelelően a helyi egyház püspöke Manuel Clemente bíboros, Lisszabon pátriárkája celebrált a belvárosban található VII. Eduárd Parkban.

Szerda délelőtt érkezik meg Ferenc Pápa, akinek a portugáliai apostoli látogatásának középpontjában a fiatalokkal való találkozás áll majd. A Szentatyát a fiatal zarándokok csütörtök este fogadják majd ünnepség keretében a VII. Eduárd Parkban, közöttük mintegy 1300 magyar fiatal is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.