Egyház

Ősszel sem maradnak magukra a rászorulók Szegeden

Ősszel sem maradnak magukra a rászorulók Szegeden

2021. szeptember 1., szerda
Ősszel sem maradnak magukra a rászorulók Szegeden

Kiemelten nehéz hónapnak számít a szeptember a nagycsaládosok és a kevésbé jó anyagi helyzetben lévők számára. Itt az iskolakezdés, ami nagy költségekkel járó tanszer vásárlást jelent, de sok lurkónak új ruhákra is szüksége van, mert vagy kinőtték őket a nyár folyamán, vagy túl viseletesek lettek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány továbbra is segíti a rászorulókat.

https://szegedma.hu/2021/08/iroszer-adomanyokat-kaptak-raszorulo-kisgyermekek-szegeden

A kisgyermekesek, nagycsaládosok, idősek fontos segítő helye a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ. A heti rendszerességgel, családok százait segítő jótékonysági központ a nyári szünet után újra fogadja a lakosságot. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy az őszi időszakban megszámlálhatatlanul sokan kérték és kérik a segítségüket.

Elsősorban vastag ruha, cipő, takaró, iskolaszer, illetve élelmiszer a legkeresettebb.

A Centerkében évente 10 ezernél több adománycsomag készül, nem csak magánszemélyeket, önkormányzatokat, szervezeteket, közösségeket is támogat a hely, így az adományok a leginkább rászorulókhoz kerülnek. A központot az alapítvány segítő önkéntesei működtetik, 2021. szeptember 3-tól (péntektől) a higiéniai szabályok betartása mellett fogadják a segítőket és a támogatást kérőket egyaránt.

Adományra van szüksége vagy adományozna? A www.centerke.hu oldalon minden információ elérhető a lakosságot segítő Centerke Adományozó Központról, a nyitva tartásról.

Szeretetvendégség Szegeden

Vasárnap kezdődik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és egészen egy hétig fog tartani. Ennek apropóján a katolikus egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász számos ehhez kapcsolódó eseményt szervez. A szeretetvendégséget nem csupán a fővárosban, de az összes egyházmegyében, ugyanabban az időpontban rendezik meg.

Szeged-Csanádi Egyházmegye Szegeden 100 rászorulót - családokat, egyedülállókat - hív meg ebédre.

A Katolikus Karitász az ország 40 helyszínén, 4000 embert lát vendégül, ezáltal országos összefogássá érik a program, amelyben az egyház kifejezi közösségvállalását, szeretetét a szegények iránt. A vendégeket Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász koordinátora köszönti.

A szeretetvendégség időpontja: 2021.szeptember 4., szombat, 12 óra. Helyszíne: Csongor tér 8., nagyterem

via Mátrix Közhasznú Alapítvány, Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtó / Kiemelt kép: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.