Egyház

Önkéntes napokat tart a református szeretetszolgálat

Önkéntes napokat tart a református szeretetszolgálat

2016. április 30., szombat
Önkéntes napokat tart a református szeretetszolgálat

Kárpát-medencei református önkéntes napokat szerveznek május végén. A Szeretethíd program lényege, hogy a részt vevők segítsenek a rászorulókon, tegyenek a környezetükért és eközben újabb közösségek alakuljanak ki.

Kőrösi Gilicze Réka

, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán szombaton azt mondta: már 17 300 önkéntes jelentkezett a május 20-21-ei eseményre, és folyamatosan emelkedik a számuk. A jelentkezési határidő május 8-a. A csoportok maguk is kitalálhatják, mit szeretnének végezni, mivel tudnak segíteni a környezetükben élőknek. Lesz olyan, aki a játszótér környékét teszi rendbe, kerítést fest, szemetet szed vagy élményprogramot szervez. Ha az önkéntesek ötlet nélkül jelentkeznek, a szeretetszolgálat megkeresi az adott önkormányzatot, és tőlük kérnek feladatokat. A református szeretetszolgálat tapasztalatai szerint a résztvevők között hosszú távú kapcsolatok alakulnak ki, noha a rendezvény csak kétnapos. Volt olyan intézmény, ahová a korábban koncertet adó gyerekek havonta visszajárnak - mondta el Kőrösi Gilicze Réka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.