Egyház

Életmentő készüléket helyeztek el a dóm altemplomában + FOTÓK

Életmentő készüléket helyeztek el a dóm altemplomában + FOTÓK

2016. február 13., szombat
Életmentő készüléket helyeztek el a dóm altemplomában + FOTÓK
defibrillator_altemplom05_gs

Egy félautomata defibrillátort adott át szombaton a Szeged Első Lions Club a Szeged-Csanádi Egyházmegyének. Az eszköz a jövőben a szegedi székesegyház altemplomában áll rendelkezésre szükség esetén.

A készüléket az adományozó szervezet nevében

Varga Endre

professzor, az SZTE Traumatológiai Klinika igazgatója, a Lions korábbi elnöke, a kezdeményezés ötletgazdája adta át

Kiss-Rigó László

megyés püspöknek. A

támogatás célja

, hogy a Szeged belvárosában található, jelentős turisztikai központként működő épületnél legyen egy olyan életmentő készülék, amely hatékonyan léphet fel a hirtelen szívhalállal szemben. A mintegy 600 ezer forint értékű készülék kezelése rendkívül egyszerű, így szükség esetén bárki használhatja. A műszert az altemplom Somogyi utca felőli bejáratánál helyezték el. A Szeged Első Lions Club támogatásának köszönhetően hamarosan hasonló újraélesztő készüléket helyeznek el a Szegedi Vásár és Piac Kft., valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft. területén is.

Miért van szükség defibrillátorra?

A hirtelen szívhalál Magyarországon vezető halálozási ok. Évi ötvenezer haláleset szív-keringési eredetű okból következik be, ebből pedig húszezer kórházon kívül történik. Az esetek 65-85 százalékában kamrai szívritmuszavar, kamrafibrilláció áll a háttérben, amelyet a szívizomzat kaotikus elektromos tevékenysége jellemez, ami lehetetlenné teszi a szív normális mechanikai működését. A kamrafibrilláció egyetlen hatásos kezelési módja a defibrillálás, amely során áramot vezetnek keresztül a szíven.

Félautomata defibrillátort helyeztek el a dóm altemplomában - az életmentő készülék kezelése olyan egyszerű, hogy szükség esetén bárki használhatja. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=609278

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.