Egyház

Befejeződött a békéscsabai Savio Szent Domonkos-iskola épületeinek energetikai korszerűsítése

Befejeződött a békéscsabai Savio Szent Domonkos-iskola épületeinek energetikai korszerűsítése

2016. január 13., szerda
Befejeződött a békéscsabai Savio Szent Domonkos-iskola épületeinek energetikai korszerűsítése
Savio_3

Befejeződött a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda békéscsabai épületeinek energetikai korszerűsítése, a beruházás mintegy 150 millió forintból, az Európai Unió támogatásával valósult meg - tájékoztatta a fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Szeberényi Klára

közölte, a mintegy 10851 négyzetkilométeren fekvő, 821 ezer lakost, ebből mintegy 239 ezer katolikus hívőt számláló Szeged-Csanádi Egyházmegye az utóbbi években egyre több területen lát el közfeladatot, ilyen például az óvodai-, általános- és középiskolai nevelés és oktatás. A teljes egészében pályázati forrásból megvalósult fejlesztés célja a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda az intézmény energiafelhasználásának csökkentése volt. Ennek érdekedében a mintegy 170 diákot kiszolgáló békéscsabai iskolaépületen az utólagos homlokzat-, zárófödém-, és tetőszigetelés mellett megtörtént a nyílászárók cseréje, az iskola melléképületén pedig elkészült a homlokzat és a zárófödém utólagos szigetelése és kicserélték a nyílászárókat is. A pályázat megvalósítását követően a békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai - az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően - korszerűbb, gazdaságosabban működtethető intézményben tanulhatnak. A fejlesztésnek köszönhetőn jelentősen csökkent az iskola energiafelhasználása, amely hozzájárul az intézmény fenntartási költségének optimalizálásához - tudatta a sajtófőnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.