Egyház

Tiszaszigeti zarándoklat a rózsafüzér társulatok első kunszentmártoni találkozójára + FOTÓK

Tiszaszigeti zarándoklat a rózsafüzér társulatok első kunszentmártoni találkozójára + FOTÓK

2015. október 21., szerda
Tiszaszigeti zarándoklat a rózsafüzér társulatok első kunszentmártoni találkozójára + FOTÓK
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A tiszaszigeti Páduai Szent Antal Plébánia rózsafüzér társulatának tagjai, a Mária légió tagjaival kiegészülve Fazakas Gusztáv atya lelki vezetésével, 2015. október 17-én, szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonba zarándokoltak a rózsafüzér társulatok első országos találkozójára. Kunszentmárton és a plébániaközösség a meghirdetett rózsafüzéres nap programjával a domonkos rend megalapításának 800. évfordulójára is készültek, hiszen a rendalapító Szent Domonkos nevéhez fűződik a szentolvasó elterjesztése. (A hagyomány szerint a rózsafüzért Szent Domonkos atya a Szűzanyától kapta.)

A találkozón a tiszaszigetiek előadást hallhattak a rózsafüzér történetéről és lelkiségéről. Az előadást

H. I. F. von Biber

: Rózsafüzéres szonátái tették teljessé. Az első országos rózsafüzér találkozó ünnepi szentmiséjét

Nt. Gyulay Endre

a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyugalmazott püspöke celebrálta, aki szentbeszédében a rózsafüzér imádság iránti elköteleződés Mária által lourdes-i és fatimai kérését fejtette ki, amely a szentolvasó imádságon keresztül Jézus szívének engesztelésére irányítja figyelmünket. Püspök úr ugyanakkor átelmélkedte Mária Istenbe vetett hitének és Istenbe elmerült életének rózsafüzér titkokba megörökített mérföldköveit, amelyeket csak az tudja megélni, átélni és magáévá tenni, aki a rózsafüzér titkokat az imádságon keresztül saját lelkébe imádkozza, saját lelkébe égeti, rálépve minden imádság megkezdésekor a hit, a remény és a szeretet útjára. A rózsafüzér titkok megélését és életünkbe a titkokhoz hasonló helyzetek megértését, elfogadását, és abból történő lelki építkezést csak a hit, a remény és a szeretet megértésével, megélésével és megerősítésével lehetséges. A rózsafüzér elimádkozását követően megújult és megerősödött lélekkel, a zarándoklat kegyelmeivel feltöltekezve indultak haza a hívek. A zarándokúthoz kapcsolódóan a tiszaszigeti plébániaközösség örvendetes eseménye volt, hogy a zarándoklat keretében első alkalommal vették használatba azt a kilenc személyes mikrobuszt, amelyet pályázat útján, a közelmúltban nyert a plébánia, és amely a helyi karitatív munka minőségének javítása mellett, jelentős segítséget nyújthat a kisebb csoportok, közösségek zarándoklataihoz, kirándulásaihoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.