Egyház

Nemzetközi Zarándoknaphoz csatlakozhatnak a Csongrád megyeiek

Nemzetközi Zarándoknaphoz csatlakozhatnak a Csongrád megyeiek

2015. augusztus 17., hétfő
Nemzetközi Zarándoknaphoz csatlakozhatnak a Csongrád megyeiek

A békéért és az egységért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület augusztus 22​-én​, a Mária Út ​teljesen kiépült és még csak tervezett szakaszain. Ebben az évben első alkalommal csatlakozhatnak a zarándoknaphoz Szegeden és a környező településeken élők.

"Az eseményre meghívást kap mindenki, aki indíttatást érez arra, hogy az Alföld útjain személyes zarándokélményt szerezzen, és imádkozzon a zarándoknap imaszándékáért. A választott útvonalon hosszabb vagy rövidebb szakaszok megtételére van lehetőség, gyalogosan vagy kerékpárral. Imák, elmélkedések és csendes szakaszok után a zarándoknap püspöki szentmisével zárul. A zarándoknap fővédnöke Erdő Péter bíboros" - invitálnak a szervezők.

A tervezett útvonalak:

1. Sándorfalva, Szűz Mária Szent Neve­templom­ Algyő, Szent Anna­templom (11,6km)­ Petőfitelep, Jézus Szíve­templom (10,5 km) 2. Szeged, Alsóvárosi templom ­ Indóház tér, MigSzol Szeged­ Dóm tér­ Újszeged, Liget­ (kerékpárral Főfasor, Maros­part)­ Bertalan híd ­Tisza­part ­ Tápé­ Petőfitelep (10,3 km) Ezt a zarándokutat a migránsokért és segítőikért ajánlják fel. Indulás​: gyalogosan vagy kerékpárral.

Csatlakozási pontok a következők:

­Sándorfalva, ​Szűz Mária Szent Neve-­templom, Szabadság tér 6. (reggel 7 óra)­ ­Algyő, Szent Anna­-templom, Tüskevár u. 1. (12 óra) ­Szeged, Szent József­-templom Dáni u. 3. (12 óra) ­Szeged, Havas Boldogasszony-­templom, Mátyás tér, (12.30) ­Szeged, Szent Erzsébet-­templom, Torontál tér 1. (14 óra) Petőfitelepen, a Jézus Szíve-templomban (Csap u. 29.) tartják meg a záró szentmisét, este 6 órai kezdettel. A mise főcelebránsa Kiss-­Rigó László megyéspüspök. További részletek

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.