Egyház

Húsvét: az ünnep titka egyszerre régi és új

Húsvét: az ünnep titka egyszerre régi és új

2015. április 2., csütörtök
Húsvét: az ünnep titka egyszerre régi és új

A húsvét titka egyszerre régi és új, bár időben történik, mégis örök - olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Egyház közös, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott húsvéti üzenetében.

Jézus egyszerre halandó és halhatatlan, hiszen Isten létére "magára vette az emberi természetet, szenvedett a szenvedőkért, fogoly lett a bilincsbe vertekért, halálra ítélték a gonosztevőkért, eltemették őt a megholtakért, de feltámadt sírjából" - írták a II. században élt egyházatyát,

Szárdeszi Melitónt

idézve. Úgy fogalmaztak: Jézus feloldozza az elítélteket, életre kelti a halottakat, értelmessé és örömtől sugárzóvá teszi az ember életét. "Belőle fakadnak eszményeink, de a jövőbe vetett reménységünk is. Ebben a fényben látjuk meg, hogy mi a feladatunk a világban. A feltámadt Krisztus ad erőt emberi és keresztény hivatásunk teljesítéséhez. Őt ünnepeljük húsvétkor családjainkban és templomainkban." A dokumentumot aláíró

Erdő Péter

bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke,

Steinbach József

, a MEÖT elnöke,

Fischl Vilmos

, a MEÖT főtitkára, valamint az ökumenikus tanács tagegyházainak - református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox - vezetői így zárták húsvéti üzenetüket: "Jézus békéjét kívánjuk minden jó szándékú embernek. Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.