Egyház

Megszentelik a Tiszát Szegednél

Megszentelik a Tiszát Szegednél

2013. január 3., csütörtök
Megszentelik a Tiszát Szegednél

A keleti katolikus egyházakban hagyomány a folyók megszentelése vízkereszt környékén, idén Kocsis Fülöp görög katolikus megyéspüspök ünnepélyes szertartás keretében a Tiszát szenteli meg január 5-én, szombaton 13.45-kor.

A szegedi esperestől,

Szaplonczay Miklós

megtudtuk, hogy a keleti egyházaknál hagyomány a folyók megszentelése vízkeresztkor, idén többek között azért is esett a püspök,

Kocsis Fülöp

választása a Tiszára, mert az egyházi vezető szegedi származású.

Programot sajtóközlemény keretében közzétette az egyház:

"12.00 órakor Zsolozsma a Szent Rozália templomban (cím: Szeged, Lechner tér). 13.30 órakor a kápolnától együtt vonulás le a Tisza partra a Madách utca, Arany János utca útvonalon, ahol 13.45-kor kezdődik a szentelési szertartás. A szentelési szertartás alatt a hívek és érdeklődők a Tisza partján vannak, míg a püspök a TiszaDokk mólóján végzi kíséretével a szentelést. A szentelési szertartás kb. 20-25 percig tart, majd a püspök kijön a kíséretével a partra, s mindenkit személyesen megáld. Ezek után a Tisza parton rövid agapé lesz. Tea- és süteménykínálás" - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.