Egyház

Szent Ferenc sírjához zarándokolnak a vallási vezetők

Szent Ferenc sírjához zarándokolnak a vallási vezetők

2011. január 5., szerda
Szent Ferenc sírjához zarándokolnak a vallási vezetők

II. János Pál pápa kezdeményezésére huszonöt évvel ezelőtt, 1986. október 27-én rendezték meg Assisiben a világ vallási vezetőinek imatalálkozóját a békéért. Újév napján XVI. Benedek pápa a Szent Péter téren elmondott Úrangyala imádsága után bejelentette, hogy a történelmi esemény negyedszázados évfordulójára ő is Szent Ferenc városába hívja a világvallások vezetőit.

Huszonöt évvel ezelőtt minden nagy vallás képviseltette magát. Hasonló nagyszabású találkozó korábban soha nem volt. A katolikus egyház képviselőin kívül a többi keresztény egyházak ötven, a nem keresztény vallások hatvan vezető személyisége vett részt az eseményen. Az imanapon arról tettek tanúságot, hogy a vallás az egység és a béke előmozdítója és nem a megosztottságé vagy a konfliktusé. A

Szent Ferenc

sírja fölé emelt bazilika és kolostor kusztosa, vagyis őre,

P. Giuseppe Piemontese

a ferences közösség nevében háláját és örömét fejezte ki, hogy a pápa októberben Szent Ferenc városába zarándokol, és erre kéri a többi vallás vezetőit is. „Régóta reménykedtünk abban, hogy

XVI. Benedek

a vallási vezetők meghívásával újabb lendületet ad a béke előmozdításának, vagyis a keresztények és a világ más vallásaihoz tartozó hívek imáinak” – mondta a minorita ferences kusztos. Szent Ferenc élete minden pillanatában tetteivel, imáival és prédikációival a béke előmozdítását szolgálta. „Assisi szentje továbbra is támogat minden jóakaratú embert, és békére irányuló gondolatokra, cselekedetekre ösztönzi őket. A ferencesek buzgón várják a Szentatya és a többi vallási vezető látogatását Szent Ferenc sírjánál” – nyilatkozta P. Giuseppe Piemontesi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.