Egyház

Elkezdődtek a Mária-napok Újszegeden + PANORÁMA

Elkezdődtek a Mária-napok Újszegeden + PANORÁMA

2010. szeptember 9., csütörtök
Elkezdődtek a Mária-napok Újszegeden + PANORÁMA

Szerdán - Kisboldogasszony napján - megkezdődtek az idei újszegedi Mária-napok. A több mint hét évtizedes történetre visszatekintő ünnepi alkalomra - mely szeptember 12-ig tart - idén is gazdag lelki programmal vár mindenkit az idén száz éves Szent Erzsébet plébánia közössége a Torontál téren.

A Kisboldogasszony Szűz Mária születésének, a szeplőtelen fogantatás (december 8.) ünnepe után 9 hónappal. A jeruzsálemi hagyomány a Betheszda-fürdő mellett tisztelte Mária születésének helyét. Az 5. század elején Szent Anna tiszteletére templomot építettek, melynek felszentelési évfordulóján (szeptember 8.) emlékeztek meg Mária születéséről.

Az újszegedi Mária-napok programja csütörtöktől

Szeptember 9. csütörtök

18.00 Szentmise: Bacsmai László szekszárdi plébános. 19.00 Egyházzenei áhítat

Szeptember 10. péntek

18.00 Szentmise: Bacsmai László szekszárdi plébános. 19.00 Keresztút a Ligetben. Az egyes állomásoknál az elmélkedéseket plébániai közösségünk csoportjai tartják.

Szeptember 11. szombat

17.00 Rózsafüzér - a városi rózsafüzér társulatok részvételével. 18.00 Szentmise: Gyulay Endre püspök úr.

Szeptember 12. vasárnap

18.00 Szentmise: Kiss Imre püspöki helynök, újszegedi plébános 19.00 Taizéi imaóra


Szent mise az új plébánia felszentelésére

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.