Egyház

Csetepatéink – mindennapi meccseinkről másképpen

Csetepatéink – mindennapi meccseinkről másképpen

2010. szeptember 17., péntek
Csetepatéink – mindennapi meccseinkről másképpen

Szent Gellért-napi Ifjúsági Találkozó szombaton

A Szeged-Csanádi Egyházmegye védőszentje Szent Gellért. Ünnepe alkalmából minden évben színes, mozgalmas egész napos ifjúsági rendezvényre kerül sor. A rendezvényen a kreativitást, a fantáziát megmozgató, sokszor humoros, de mindenképp lelkileg gazdagító programok várják az érdeklődőket.

A délelőtti foglalkozást közös ima nyitja meg. Majd

Locker Margit

SSND nővér a mindennapjainkan előforduló konfliktus helyzetekhez való hozzáállásról fog beszélni. Előadása bevezeti a fiatalokat egy családi konfliktusról szóló színielőadásba. A színdarabot a Lábjegyzet Színház amatőr művészei írták és adják elő. A délelőtt folyamán, kis csoportokban találkoznak az egyházmegye különböző településeiről érkező fiatalok. A konfliktusokról vallott nézeteiket és élményeiket dolgozzák fel. A színdarab felveti azt a kérdést, hogy valójában miről is vitatkozunk amikor vitatkozunk. Milyen viszonyulással lehet előrébb lépni egy - egy kényes helyzetben? Milyen változásokat kíván mindez az egyes személyektől, és tőlünk a saját életünk meccseiben. Amíg a fiatalok a csoportban dolgoznak, kint már javában rotyog a gulyásleves. Délután a fiatalok különféle játékos feladatokban mérhetik fel például azt, hogy mennyi bennük a feszültség, mennyire nem egyértelmű, hogy bizonyos szavakon mit értünk. A délutáni játékok tovább építik a sokféle településről érkezettek közötti kapcsolatokat. A szentmise közös ünneplésére énekes lelki elmélyülés készít fel. Napközben a békéscsabai Zenebarát – Felebarátok ének- és zenekar közreműködik. A program a már hagyományossá vált zsíroskenyérrel és táncházzal folytatódik. Esti programként egy alternatív színtársulat előadását tekinthetik meg a résztvevők Fabula rasa címmel. A programra több mint kétszáz fiatal érkezését várjuk.

A szervező

A Szent Gellért Ifjúsági Találkozó azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy megjelenítse az Egyház fiatalos, megújulásra és hitbeli elmélyülésre vágyódó arculatát. A Katolikus Ifjúsági Alapítvány közel húsz éve szervezője ennek a programnak. Ezen kívül munkájuk során számos családi és gyereknapot, ifjúsági tábort, szociális hétvégét szerveznek az egyházmegye különböző plébániáin és iskoláiban egész évben.

Program

9.00: Gyülekező 9.30: Reggeli ima 10.00: Bevezető előadás, Locker Margit SSND 10.15: Színdarab – Lábjegyzet Színház előadásában 10.30: Csoportbontás, elvonulás, a téma kibontása - csoportos foglalkozások 12.40: Közös gyülekező a templomban, a téma lezárása Margit nővérrel 13.00: Meleg ebéd 13.30: Kreatív játékok- csoportonként 15.15: Lelki elmélyülés - szentségimádás, gyónás 16.00: Szentmise 17.00: Vacsora, majd táncház 18.00 FABULA RATA - II. változat avagymoralitásjáték az Énekek Éneke alapján; Előadó: Grotowski Labor - Paraliturgikus Kutatások Műhelye, Helye: Gimnázium 1. em. Színházterem

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.