Egyház

Egyházi hírek: jön a gitáros énekkarok találkozója

Egyházi hírek: jön a gitáros énekkarok találkozója

2010. április 5., hétfő
Egyházi hírek: jön a gitáros énekkarok találkozója

A Szeged-Csanádi Egyházmegye aktuális rövidhírei és alkalmai alább olvashatók.

Idén

április 17

-én szombaton már harmadik alkalommal rendezik meg az IGÉT, vagyis

Ifjúsági Gitáros Énekkarok Találkozóját

a békéscsabai Jézus Szíve templomban a Zenebarát Felebarátok zenekar kezdeményezésére. A kötetlen, jó hangulatú ifjúsági találkozóra várják minden zenekar és minden fiatal jelentkezését, aki szívesen játszik vagy hallgat Istent dicsérő gitáros zenét. Az idei program a Papság Évéhez kapcsolódik. „Micsoda szerzet vagyon én?” címmel papok, szerzetes nővérek és testvérek mutatkoznak be: Domonkosok, Jézus Szíve Népleányok, Jezsuiták, Piaristák. Lehetőség nyílik kötetlen beszélgetést folytatni velük, kérdéseket intézni hozzájuk. A részvétel ingyenes, de az ebéd biztosítása miatt az előzetes jelentkezés szükséges a 20/55-07-900 telefonszámon vagy a zenebaratok@viharsarok.hu címen. Bővebb információ található a

www.szeged-csanad.egyhazmegye.hu

világhálós oldalon.

Április 10

-én szombaton lesz a következő

Egyházmegyei Családnap

. A helyszín ezúttal Kétsoprony. Pál Ferenc atya tart előadást „Férfi és nő különbözősége, lehetőségek az egységre” témában. További részletek olvashatók a

www.szeged-csanad.egyhazmegye.hu

világhálós oldalon. A Szegedi Csillag Börtönben a kápolnabúcsú alkalmából minden évben

Szent Jobb Lator napokat

tartanak nagypénteket megelőzően. Ennek keretében idén nagyszerdán dr. Gruber László atya tartott előadást a Szent Jobb Latorról a börtön Színháztermében, melyre a börtön vezetése és Szeged város prominens személyei is meghívást kaptak. Nagypénteken a Katolikus Egyetemi Lelkészség börtönlátogató csoportja vezette a keresztúti ájtatosságot szintén a húsvéti készület jegyében. 2010.

április 7

-én 16 órakor

Serra gyűlés

lesz a Móravárosi Plébánia Közösségi Házában. Előadó: Holló István Serra-káplán atya. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Serra. A jezsuiták Szent József templomába meghirdetett

„Gyújts éjszakánkba fényt”

című szombat esti előadássorozat következő előadása

április 10

-én lesz. „135 éve született gróf Klebelsberg Kunó, Magyarország újjáteremtője” címmel Dr. Hencz Péter orvos tart előadást. A rendezvény az esti szentmise után, 19.15-kor kezdődik. A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Április 13

-án, kedden a Móravárosi Templomban 17 órakor kezdődik a

Rosa Mystica

imádság, majd 18 órakor szentmise lesz. Tisztelettel hívják és szeretettel várják a Testvéreket. A

Millenniumi Kávéház

(Szeged, Dugonics tér 12.) jövő heti programjai:

Április 6.

kedd este 6 óra: Könyvbemutató a VMDK Szegedi Tagozata szervezésében. Domány Katalin: Zentától Hollywoodig – Tóth István szobrászművész életútja. Vendégek: Domány Katalin, Dr. Hajnal Jenő a (VMMI igazgatója), Dudás Sándor szobrász, Zsoldos Ferenc a zentai CI-FI Civil Központ Elnöke. Házigazda: Nagy Abonyi Attila. Az esten vetítésre kerül a Tóth István világkarrierjéről szóló film is.

Április 7.

szerda este 6 óra: Magyarok és az első világháború című dokumentumfilm-sorozat 1. része - Meggondoltan, megfontoltan magyar dokumentumfilm. A vetítés előtt beszélgetés lesz a rendezőkkel Gulyás Gyulával és Gulyás Jánossal.

Április 7.

szerda este 8 óra: Kalotaszegi mulatság - Zenél: Patyi Zoltán és zenekara, Táncot tanít: Varga Sándor.

Április 8.

csütörtök este 6 óra: Sakk-klub; este 8 óra: a Storyville Jazz Band koncertje.

Április 9.

péntek este: Az Indigó együttes koncertje

Április 10.

szombat este 8 óra: Salsa-est Rakonczai László szervezésében

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.