Egyház

Egyházmegyei hírek: családnap, karitász és "Gyújts éjszakánkba fényt"

Egyházmegyei hírek: családnap, karitász és "Gyújts éjszakánkba fényt"

2009. október 25., vasárnap
Egyházmegyei hírek: családnap, karitász és "Gyújts éjszakánkba fényt"

A Szeged-Csanádi Egyházmegye aktuális rövid híreit alább olvashatják.

A XXI. Egyházmegyei Családnap

november 7-én

szombaton lesz Csengelén. Az A nap témája: Pénzben nem mérhető örökségünk - Hogyan adjuk át keresztény értékrendünket gyermekeinknek? A vidékről érkezők igénybe vehetik az egyházmegye által indított buszt, mely Békéscsaba Orosháza, Hódmezővásárhely és Szeged útvonalon át. Jelentkezés és részletes információ: Családpasztorációs Iroda, Szeged, Dugonics tér 12.; e-mail: csaladpaszt@gmail.com; tel.: 62/ 311-216; mobil: 20/82-80-476. A házigazdák és az családpasztoráció munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt! A jezsuiták Szent József templomába meghirdetett

„Gyújts éjszakánkba fényt”

című szombat esti előadássorozat következő előadása

október 31-én

lesz.

„Erdély kincsei – 150 éve született Benedek Elek”

címmel

Váradi Péter

és

Lőwey Lilla

fotóriporterek tartanak könyvbemutatóval egybekötött előadást, közreműködik

Soós Andrea

előadóművész. A rendezvény az esti szentmise után, 19:15-kor kezdődik. Az

Egyházmegyei Karitász

szeretettel várja visszatérő

őszi programjára

, az Alkotóházra mindazokat, aki szívesen készítenek különféle ajándék- és dísztárgyakat. A kreatív készület állandó helyszíne a Karitász Központ (Szeged, Jósika u. 34/a.), ideje csütörtök esténként 17 és 20 óra között, október 8-től november 26-ig. A termékek a Karácsonyi Karitász Vásár keretében találnak gazdára. A vásár célja a szegények karácsonyának ünneppé tétele, főként tüzelősegély formájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.