Egyetem

Új korszak nyílt az SZTE és a középiskolák együttműködésében

Új korszak nyílt az SZTE és a középiskolák együttműködésében

Nem titkolt cél, hogy minél többen jöjjenek a Szegedi Tudományegyetemre tanulni

3 órája
Új korszak nyílt az SZTE és a középiskolák együttműködésében

A régió fejlődésében kulcsszerepű Szegedi Tudományegyetem és a térség közoktatásában kiemelkedő teljesítményű 32 középiskola erősítette meg együttműködését. Ezzel kétéves időszakot zárt le, új korszakot nyitott az SZTE Középiskolai Partneri Program.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

 

Az SZTE kancellárja, Dr. Fendler Judit elmondta: öt éve döntötték el, hogy az egyetem a korábbinál is nagyobb súlyt helyez a középiskolai partnerségre. A Szegedi Tudományegyetem Középiskolai Partneri Program unikális kezdeményezése megelőzte a kormány „Tanítsunk Magyarországért!” programját.

Nem titkolt célunk, hogy minél több diák jöjjön tanulni a Szegedi Tudományegyetemre. Az is célunk, hogy a régióban tartsuk a tehetségeket, akik itt munkát találva dolgozhatnak a térség fejlődéséért 

– fogalmazott az SZTE kancellárja.

Közös céljaink közé tartozik az is, hogy senki se maradjon ki a felsőoktatási továbbtanulási lehetőségből anyagi okok vagy hátrányos szociális helyzete miatt. Példaértékű az egész országban ez a program.

A középiskolákkal a kapcsolattartást az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósággal együtt végzi az SZTE Junior Akadémia.

A tanulmányi kirándulások szervezésétől kezdve az általános műveltség értékét is demonstráló SZTE Juniorok Viadala vetélkedőn át az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokig terjed a nyitott egyetem bemutatására alkalmas rendezvényskála.

Az SZTE Junior Akadémia honlapján tizennégy féle ösztöndíj ad példát arra, hogy a szegedi universitas miként támogatja a tehetséges és szorgalmas fiatalokat.

A teljes beszámoló itt olvasható el.

Nyitókép: SZTE

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.