Egyetem

Tizenegy új egyetemi tanár kinevezés a Szegedi Tudományegyetemen

Tizenegy új egyetemi tanár kinevezés a Szegedi Tudományegyetemen

2 órája
Fotó: Bartos Gyula / Sándor-palota
Tizenegy új egyetemi tanár kinevezés a Szegedi Tudományegyetemen

Jelentős tudományos és oktatói tevékenységet jelez a professzori cím, amelyet szeptember 11-én Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök adományozott a Szegedi Tudományegyetem tizenegy munkatársának a Sándor Palotában. Az egyetemi tanári kinevezés a felsőoktatási hierarchia csúcsát jelenti, és a kinevezettek jogosultak a professzori cím használatára.

Fotó: Bartos Gyula / Sándor-palota. 

 

A kinevezéshez szükséges a doktori fokozat, a habilitáció vagy az azzal egyenértékű nemzetközi felsőoktatási oktatói gyakorlat, valamint a nemzetközi színvonalú, kiemelkedő tudományos munkásság. A köztársasági elnök a kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára nevezte ki a következő tanárokat: Ambrus Rita, Balog Attila, Czimmermanné Moldvay Judit Mária, Enyedy Éva Anna, Fazekas Gábor Antal, Földi Péter, Gáspár Róbert Zoltán, Kasza Péter, Pál-Molnár Elemér, Szili-Török Tamás és Varga Norbert.

A kinevezéseket ünnepélyes keretek között adták át, összesen harmincegy tanárt köszöntöttek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Soproni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviseletében. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Facebook-oldalán kívánt jó munkát és sok sikert az új egyetemi tanároknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.