Egyetem

Jelentős eszközadományt kapott az SZTE Mérnöki Kara

Jelentős eszközadományt kapott az SZTE Mérnöki Kara

2024. október 24., csütörtök
Jelentős eszközadományt kapott az SZTE Mérnöki Kara

2,5 millió forint értékű, a legmodernebb érzékelőkkel és hálózati technológiákkal felszerelt eszközcsomagot adományozott a Balluff Elektronikai Kft. az SZTE Mérnöki Karának, ezzel is támogatva a felsőoktatás és a kutatás területén folytatott munkát.

Fotó: SZTE

 

Az SZTE Mérnöki Kara, mint a régió egyik vezető műszaki képzési intézménye, kiemelt figyelmet fordít arra, hogy hallgatóit a legkorszerűbb tudással és gyakorlati tapasztalatokkal lássa el. A kar három fő küldetése – a kiváló oktatás, az innovatív kutatás és a társadalmi felelősségvállalás – jegyében folyamatosan fejleszti infrastruktúráját és bővíti kapcsolatait a vállalati szférával.

A Balluff Elektronikai Kft. által adományozott, 2,5 millió forint értékű, a legmodernebb érzékelőkkel és hálózati technológiákkal felszerelt eszközcsomag jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a mérnökhallgatók a legújabb ipari trendekkel összhangban álló gyakorlati ismereteket szerezzenek. Az adományozott eszközök segítségével a hallgatók olyan projektekben vehetnek részt, amelyek során megismerkedhetnek az ipar 4.0 technológiáival, és fejleszthetik problémamegoldó képességeiket.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Balluff Elektronikai Kft. felismerte intézményünk munkájának jelentőségét, és ilyen nagylelkű támogatást nyújtott nekünk” – mondta Prof. Dr. Sárosi József, az SZTE Mérnöki Kar dékánja. „Ez az adomány nemcsak az oktatás színvonalának emeléséhez járul hozzá, hanem erősíti a kar és a vállalatok közötti együttműködést is

– hangsúlyozta a dékán.

 

A Balluff Elektronikai Kft., mint a szenzortechnológia egyik vezető szereplője, elkötelezett az innováció és a fenntarthatóság iránt. Az adományozással a vállalat is szeretné támogatni a jövő mérnökeinek képzését és hozzájárulni a magyar ipar versenyképességének növeléséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.