Egyetem

Több mint 72 ezer kilométert gyűjtöttek

Több mint 72 ezer kilométert gyűjtöttek

4,5-szeresen teljesítették a kitűzött célt

2 órája
Több mint 72 ezer kilométert gyűjtöttek

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Alma Mater közössége 2024 tavaszán ismét közös aktivitásra buzdította az egyetem jelenlegi és egykori polgárait.


Az idei Lépjük meg! 2024 kihívás közös célkitűzése Karikó Katalin Nobel-díjas kutató életútjának fontos helyszíneinek virtuális bejárása volt. A résztvevők együtt 72.184 kilométert gyűjtöttek, ezzel több mint 4,5-szeresen teljesítve a kitűzött célt, amely 15.740 kilométer volt - számol be az egyetem oldala.

A kihívás során az egyetemi közösség tagjai gyaloglással, futással, kerékpározással járultak hozzá a kilométerek gyűjtéséhez. A közös célt ismét sikerült elérni, így ennek jutalmaként az SZTE Alma Mater az alumni közösség nevében a TIK és az SZTE Füvészkert közreműködésével és szakmai támogatásával egy amerikai tulipánfát (Liriodendron tulipifera) ültetett a Göncz Árpád sétányon, ezzel is tisztelegve a Nobel-díjas kutató, az SZTE professzora életútja előtt. A faültetés mellett emléktábla avatás is lesz, amelyen várhatóan 2024 novemberében maga Karikó Katalin is személyesen vesz részt. Az amerikai tulipánfa szemben található a Tudományok Fájával.

A kihívással az SZTE Alma Mater a sport és az egészségtudatos életmód népszerűsítését tűzte ki célul, amelyhez minden SZTE alumni, dolgozó és hallgató csatlakozhatott. A legsportosabb karok és egységek mellett díjazták a legtöbb kilométert teljesítő egyéni résztvevőket is. Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre 2024. június 15-én, az SZTE Alma Mater Weekend keretében került sor, míg a kihívás hagyományosan 2024 szeptemberében, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján zárul.

Nyitókép: Móró Bianka 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.