Egyetem

Új dékán az SZTE GTK élén

Új dékán az SZTE GTK élén

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
4 órája
Új dékán az SZTE GTK élén

"A mai napon, 2024. augusztus elsején hivatalosan is elkezdődött új dékánunk, Dr. Nagy Benedek ciklusa." - írta közösségi oldalán az SZTE GTK.

 

Az új dékán szavait változtatás nélkül közöljük:

Kedves Hallgatók!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának új dékánjaként szeretettel köszöntöm Önöket dékáni ciklusom kezdetén!

Vízióm, hogy egy olyan Kart biztosítsak, ahol a hallgatóink nyugodt környezetben, professzionálisan menedzselt háttérfolyamatokkal tanulhatnak. Tanulmányaik közben a Kar munkavállalóival egymást kölcsönösen megbecsülve különbözőségeiket és egyéni képességeiket kibontakoztathatják. Tanulmányaik végén pedig önálló gondolkodásra és folytonos megújulásra képes szakemberekké válnak.

Egy olyan Kart, ahol motivált és szakmailag felkészült kollégák a hallgatóinkat nem csak felkészítik a szakmájuk olyan minőségű gyakorlására, amely bárhol a világon megállja a helyét, hanem eközben példamutatóan inspirálják is őket.

Bízom abban, hogy ehhez a jövőhöz mindannyian hozzá akarjuk, tudjuk és fogjuk tenni a magunk részét. De amíg ezt elkezdjük – vagy folytatjuk – szeptemberben, addig is élményekben dús nyarat, jó feltöltődést kívánok mindenkinek!

- Dr. Nagy Benedek.

Elődje, Dr. Kovács Péter egyetemi docens volt, aki 2013. július 1-től az SZTE ÁJTK-GTK Statisztikai és Demográfiai Tanszék vezetőként, majd  2014. augusztus 1. és 2017. július 31. között általános dékánhelyettesként járult hozzá a Gazdaságtudományi kar fejlődéséhez.

2017. augusztus 1. és 2024 július 31. között látta el a GTK élén a dékáni feladatokat, mely ciklusok során a kar képzési kínálata több programmal bővült, mint például a Turizmus-vendéglátás programmal (magyar és angol képzési nyelven). Továbbá ezen időszak során vált a kar Business Administration and Management képzése is EFMD által akkreditált képzésé, mely elismeréssel mind hazai, mind nemzetközi szinten kevés képzés rendelkezik.

Dr. Kovács Péter jelenleg a Pénzügyi és Gazdaságelemzési Intézet vezetője.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.