Egyetem

Több mint 300 állami finanszírozású hallgatói helyet kínál még az SZTE a pótfelvételi eljárásban

Több mint 300 állami finanszírozású hallgatói helyet kínál még az SZTE a pótfelvételi eljárásban

Augusztus 7-ig lehet jelentkezni

2 órája
Több mint 300 állami finanszírozású hallgatói helyet kínál még az SZTE a pótfelvételi eljárásban

Augusztus 7-ig lehet jelentkezni a Szegedi Tudományegyetem által meghirdetett szakokra a pótfelvételi eljárásban. Azoknak, akik nem nyertek felvételt, vagy nem jelentkeztek az általános eljárásban, még bő egy hetük maradt, hogy megragadjanak egy új lehetőséget.
 

 

 

A tavalyi, kiemelkedő eredmények után ismét magas a hallgatói létszám a 2024-es központi felvételi eljárásban – 6848 hallgatót vett fel az intézmény. A soron következő pótfelvételi, a szakirányú képzések és a külföldi hallgatók folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően 

több mint 9000 új diák kezdheti meg tanulmányait 2024 szeptemberében az SZTE-n.

A pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. Jelentkezni kizárólag az E-felvételiben lehet, legkésőbb 2024. augusztus 7-ig.

A Szegedi Tudományegyetemre felvehető magyar állami ösztöndíjas hallgatók létszáma a pótfelvételi eljárásban 327 fő. Képzési területenként, agrár 79 fő, informatika 78 fő, műszaki, 75 fő, pedagógusképzés 52 fő, természettudomány 43 fő felvételére van lehetőség.

A Szegedi Tudományegyetem által a pótfelvételi eljárásban kínált képzések részletes listája itt érhető el.

A jelentkezési űrlapok kitöltésével egy időben, 2024. augusztus 7-én éjfélig, le is kell zárni (hitelesíteni) a jelentkezést. A jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges, valamint az intézmények által kért dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni (2024. augusztus 7-ig)!

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. 

 

Ponthatárok kihirdetése

A pótfelvételi ponthatárainak megállapítására várhatóan 2024. augusztus 29-én kerül sor, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2024. szeptember első napjaiban.

Minden további tudnivaló megtalálható a pótfelvételiről ide kattintva. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.