Egyetem

100. életévébe lépett Béládi Ilona, az SZTE professzor emeritája

 100. életévébe lépett Béládi Ilona, az SZTE professzor emeritája

2024. augusztus 12., hétfő
 100. életévébe lépett Béládi Ilona, az SZTE professzor emeritája

Meglátogatták Béládi Ilonát, a Szegedi Tudományegyetem professzor emeritáját 2024. augusztus 6-án, a születésnapja alkalmából.

Fotó: Valkó Vivien

 

Béládi Ilona kutatóorvos, aki egykor vírusokkal és interferonnal foglalkozott, az első nő, akinek az SZTE elődintézménye, a SZOTE tanszékvezetői megbízást adott.

A Nobel-díjas Karikó Katalin már előre elmondta neki a születésnapi köszöntőjét. A keddre eső ünnep előestéjén több korábbi munkatárs jelentkezett - számol be minderről az SZTE honlapja.

Az idősebb fiú, Oláh Tamás elárulta, hogy édesanyja hosszú életének mi is a titka:

Egy percre se hagyja tétlenkedni az agyát az anyám. Még a folyosói sétája idején is meg-megáll pasziánszozni. A tabletjén vagy a laptopján kapcsolódik a bridzs-partikba. A folyamatos agytorna a hosszú élet titka.

Olvasható a cikkből, hogy Béládi Ilona akkor érezte a legboldogabbnak magát, amikor együtt volt a nagycsalád. Örült a születésnapoknak, amikor összegyűltek körülötte. Örült, ha a hetente egyszer összeült bridzsezni a barátokkal. Úgy véli, hogy a család így, utólag rátekintve az elmúló évekre, még fontosabb, mint amikor éljük a mindennapokat.

A teljes cikk itt olvasható el.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.