Egyetem

Biztosított a gyermeksebészeti ellátás Szegeden

Biztosított a gyermeksebészeti ellátás Szegeden

Az SZTE teljesítette a követelményeket.

2024. június 4., kedd
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Biztosított a gyermeksebészeti ellátás Szegeden

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) hatósági eljárásai során minden esetben a betegbiztonságot tartja szem előtt, ez történt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) gyermeksebészeti ellátásra szánt műtője esetében is, amely nem felelt meg a szakmai követelményeknek és a jogszabályban előírtaknak – közölte az NNGYK.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán. 

 

Hatósági eljárás keretében kötelezték a szolgáltatót, hogy haladéktalanul biztosítsa a helyi szakellátást a területi ellátási kötelezettségének és a magas progresszivitási szintnek megfelelően. Az ellátás folytatásának feltételeként egy olyan gyermeksebészeti szakmának megfelelő műtőblokk biztosítását szabták, amely megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak és szakmai szabályoknak.

Az SZTE a mai napon eleget tett a határozatban foglaltaknak, és kijelölte a biztonságos és megfelelő gyermeksebészeti beavatkozások elvégzésére alkalmas műtőblokkot, így a gyermeksebészeti ellátás a régióban biztosított.

Hazánkban egyetlen beteg gyermek sem marad ellátatlanul, így Szegeden sem volt olyan gyermek, aki ne kapta volna meg az azonnali szükséges ellátást – hangsúlyozta a hatóság. Tudatták: a sajtóban megjelentekkel ellentétben a folyamatos egészségügyi ellátásról a hatóságok és az egészségügyi szolgáltatók megfelelő helyettesítő szolgáltató kijelölésével gondoskodnak.

Egy folyamatban lévő hatósági ügyben az NNGYK akkor ad tájékoztatást, amikor az érintett szolgáltatókat hivatalból értesítette. Addig minden ezzel kapcsolatos, sajtóban megjelent állítás félrevezető lehet – hívták fel a figyelmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.