Egyetem

Egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás

 Egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás

2024. május 25., szombat
 Egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás

Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára.

 

Az idén több mint 120 ezren jelentkeznek a felsőoktatásba, minden második fiatal vidéki képzőközpontba kéri a felvételét. 

Hozzáfűzte: ma már a második legnépszerűbb képzési terület - a magyar gazdaság és a magyar társadalom jövője számára is döntő fontossággal bíró - pedagógusképzés, amelyet a kormány tudatos politikájával megújít és amely ennek hatására vonzóbbá teszi a tanári, tanítói, óvónői életpályát.

Elmondása szerint országosan duplázódott a pedagógusképzésre jelentkezők száma, 17 833-an jelentkeztek pedagógusnak, 8650-en tanárnak.

Persze mindig vannak károgók, nekik üzenem, hogy a minőség is erősödik. A minőség úgy erősödik, hogy az átlagpontszámok a pedagógusképzésben 317-ről emelkedtek 334-re, tehát nem csak többen, hanem egyre erőteljesebb minőségben vagyunk itt

 - közölte az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.