Egyetem

Bővíti kollégiumi férőhelyeinek számát az SZTE Orvostudományi Kara

Bővíti kollégiumi férőhelyeinek számát az SZTE Orvostudományi Kara

2024. március 13., szerda
Bővíti kollégiumi férőhelyeinek számát az SZTE Orvostudományi Kara

Kollégiumi férőhelyeinek számát bővíti a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara, vette észre a Magyar Építők.

Fotó: Illusztráció/jancso.szote.u-szeged.hu

 

Két szakaszban bővítené a SZTE ÁOK az id. Jancsó Miklós Kollégiumot – derült ki az erről szóló uniós közbeszerzési hirdetményből. A kivitelezőnek az építkezést megelőzően le kell bontani a Liliom utcai utcafronton álló kétszintes és a telek középső részén álló földszintes épületeket.

 

Az új kollégiumban figyelnek az akadálymentességre

A tender kiírás szerint a kivitelezőnek a Liliom és a Semmelweis utcák által határolt területen két új, összesen nettó 4806 négyzetméter alapterületű épületet kell majd felépítenie. A kisebb, 1466 négyzetméteres hasznos alapterületű Liliom utcai kollégiumban 30 darab kétágyas szobát alakítanának ki, míg a Semmelweis utcai fejlesztés során 180 férőhelyes kollégium épülhet. A nettó 3340 négyzetméteres alapterületű épületben

  • 1 db egyágyas,
  • 76 db kétágyas,
  • 9 db háromágyas lakószoba várja majd az egyetemistákat. Utóbbi kollégiumban két lakószoba, négy férőhellyel akadálymentes lesz.


 

Több mint négyezer hallgató lakhatását biztosítják

A szegedi fejlesztés része az épületek környezetének rendezésére is. A tervek között szerepel egy 24 férőhelyes parkoló kivitelezése is. A beruházás révén a Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi 3886 kollégiumi férőhelyét további 240-nel bővítheti.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.