Egyetem

A harmadik legnépszerűbb idén az SZTE

A harmadik legnépszerűbb idén az SZTE

Ismét az ország élmezőnyében az egyetem

2024. március 14., csütörtök
A harmadik legnépszerűbb idén az SZTE

Az Oktatási Hivatal közzétette a felvételizők adatait, melyből kiderül, hogy idén 32842-en, ebből 8395-en első helyen jelentkeztek a Szegedi Tudományegyetem képzéseire. A Debreceni Egyetem és a fővárosi Eötvös Loránd Tudományegyetem mögött az SZTE a harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény.

 

A Szegedi Tudományegyetem közleménye szerint a legtöbben, 7153-an a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kart választották, második legnépszerűbb a Természettudományi és Informatikai Kar, ide 5537-en jelentkeztek, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon pedig 4316-an tanulnának. A meghirdetett 348 szak közül a legnépszerűbb a pszichológia, a programtervező informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, a jogász és az általános orvos képzés - írják.

A felvételi eljárás soron következő lépése az egyetemeké, melynek során elektronikus hírlevélben felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel, és folyamatosan tájékoztatják őket a tudnivalókról. 

A Szegedre jelentkezők az interaktív pontkalkulator.szte.hu oldalon tanulmányi és érettségi eredményeik alapján már most kiszámolhatják várható pontjaikat. 

A jelentkezők március 25-től július 10-ig tölthetik fel a még hiányzó dokumentumaikat a felvi.hu rendszerébe, és eddig módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét is. A ponthatárokat várhatóan július 24-én állapítják meg, amelyek kihirdetését idén is a Pont ott parti keretében teszik meg Szegeden.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.