Egyetem

Újabb szakrendelések indultak el SZTE-hez tartozó szentesi centrumban

Újabb szakrendelések indultak el SZTE-hez tartozó szentesi centrumban

2024. február 8., csütörtök
Újabb szakrendelések indultak el SZTE-hez tartozó szentesi centrumban

Újabb szakrendelések indultak 2024 januárjában az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központhoz tartozó szentesi centrumban: gyermeknefrológia és gyermek gasztroenterológia rendelésre is lehet már időpontot kérni.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

 


Nem volt gyermeknefrológiai ellátás az elmúlt években Szentesen, a megoldás az volt, hogy a gyerekeket Szegedre, a gyermekklinikára kellett elhozni. Januártól változott a helyzet: az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrumban is tartanak gyermeknefrológiai szakrendelést.

Az ottani lehetőségekhez igazítva Szentesen az egyszerűbb eseteket látjuk el, illetve kontroll vizsgálatra érkezhetnek a gyerekek. Ebbe a körbe tartozik például a magas vérnyomás betegség, amit tradicionálisan a gyerekvesegyógyászok látnak el, de a nem komplikált húgyúti fertőzések vagy az urológiai rendellenességek is, amelyek nem igényelnek bonyolult képalkotó diagnosztikai vagy laborhátteret. Azokat a betegeket továbbra is Szegedre várjuk, akiknek súlyosabb a betegsége 

- mondta el dr. Bereczki Csaba, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ igazgatója.

A gyermeknefrológia területén fontos eredmény, hogy a szegedi Gyermekklinikán dr. Ondrik Zoltán segítségével létrehoztak egy mini szatellit művese-állomást a kicsiknek.

A gyermek gasztroenterológiai ellátás is januárban indult Szentesen, ahol telefonos és e-mailes előjegyzés alapján fogadják heti egy alkalommal a kicsiket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.