Egyetem

Új funkcióval bővült az SZTE Pontkalkulátora

Új funkcióval bővült az SZTE Pontkalkulátora

Márton Andrea
2023. december 8., péntek
Fotó: Picasa
Új funkcióval bővült az SZTE Pontkalkulátora

Az egyetem a tavalyi évben kezdte meg a pontkalkulátor fejlesztését, melynek segítségével a pontszámítás összetett rendszerében pár kattintással kiszámolhatja a felvételiző, hogy tanulmányi eredményei alapján mennyi felvételi pontra számíthat 2024-ben.

 

A kalkulátor több új funkcióval bővült

 

Az új funkciók még több segítséget nyújtanak a SZTE-re jelentkezőknek. A több mentett kalkuláció lehetőséget biztosít az adott számításhoz megadott adatok mentésére. Ezzel a jelentkezők több szakra is el tudják tárolni a megadott tanulmányi eredményeiket, így könnyebben össze tudják hasonlítani a felvételi stratégiákat, ami a sikeres felvételi egyik kulcsa.

A kalkulátor információs linkekkel is bővült, így a felvételizők egy kattintással elérhetik az ösztöndíjakról, a képzésekről, a kollégiumokról és az egyetem szolgáltatásairól összegzett információkat.

A kiszámított összpontszám áttekintését egy új kényelmi funkció, a mindent kinyit gomb segíti, így a pontszámítás részleteit egy kattintással megtekinthetik a jelentkezők.

A pontkalkulátor a regisztrációt követően valamennyi érdeklődő számára használható.

A kalkulációt a szakok kiválasztásával kell megkezdeni, egyszerre 12 szakot is meg lehet adni. A szakok megadása után a középiskolai és az érettségi eredményeket rögzítheti a felvételiző. A tanulmányi eredmények kitöltését követi azoknak a plusz teljesítményeknek a rögzítése, melyekért 2024-től a Szegedi Tudományegyetem intézményi pontot ad. Az intézményi pontok kategóriái többek között: kiemelkedő sporteredmény, meglévő nyelvvizsga, felsőfokú végzettség, munkatapasztalat. 

Valamennyi eredmény rögzítése után a rendszer kiszámítja a felvételi pontszámokat a kiválasztott szakokra.

Az összpontszám részleteiben is megjelenik a felületen: tanulmányi pont, érettségi pont és intézményi pont bontásban.

A használat során azok, akik még nem szereztek érettségi bizonyítványt, az utolsó év végi jegyeiknél és az érettségi eredményeknél adják meg a várható eredményeket, mert csak így kalkulálhatók ki a pontszámaik!

 

A 2024-es felvételi eljárástól a pontszámítás több elemét az intézmények határozzák meg, ezért azok intézményenként, szakonként eltérhetnek.

 

A főbb változások:

 

  • A tanulmányi és érettségi pontok számításához választható tárgyak listája bővül és intézményenként, szakonként eltérő lehet.
  • Az emelt és középszintű érettségi tárgyak százalékos eredményeinek számítása változik.
  • A többletpontok rendszerét az intézményi pontrendszer váltja fel.

 

A végeredményt mutató oldalon alapértelmezetten nappali tagozatos és állami ösztöndíjas képzési adatok jelennek meg, valamint az előző két év ponthatárai. Mind a tagozatot, mind a finanszírozási formát átállíthatják az érdeklődők az erre kialakított gomb segítségével, így ezen formák korábbi ponthatárai is megtekinthetők az SZTE kalkulátorában.

Erről bővebben ide kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.