Egyetem

Az SZTE a legjobb magyar egyetem oktatói és kutatói kiválóságok alapján

Az SZTE a legjobb magyar egyetem oktatói és kutatói kiválóságok alapján

2023. május 16., kedd
Az SZTE a legjobb magyar egyetem oktatói és kutatói kiválóságok alapján

A Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings 2023-as toplistáján eredményesen szerepel: a kétezres ranglistán világviszonylatban a 708. helyen áll, ami a hazai intézmények között dobogós helyezés. Az oktatói és kutatói kiválóságot mérő indikátor szerint pedig a legjobb magyar egyetem az SZTE.

A Center for World University Rankings (CWUR) 2023. május 15-én megjelent, friss felsőoktatási toplistáján oktatói és kutatói kiválóság szerint a legjobb magyar helyezést érte el a Tisza-parti universitas: ezen mutató alapján a 197. helyen áll.

A rangsor készítői idén több mint 20 500 intézményt vizsgáltak, a mért egyetemek legjobb 3,5%-ba tartozik az SZTE. A kétezres ranglistán világviszonylatban a 708. helyen áll az SZTE, ezzel az eredménnyel magyarországi viszonylatban a legjobb háromban kapott helyet.

A CWUR 2023-as listája hét szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, ide tartoznak többek között az oktatás minősége (amit az intézmény volt hallgatói által elnyert nemzetközi díjak alapján mérnek), a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók és kutatók kiválósága, az idézési arány, a szabadalmak és a publikációk száma.

A Center for World University Rankings kétezres listájára a magyar egyetemek közül 6 került be. A nemzetközi rangsorban olyan, világszinten ugyancsak elismert egyetemek között szerepel az SZTE, mint például az olasz Rome Tre University vagy a lengyel Warsaw University of Technology. A rangsor élén három amerikai, USA-beli egyetem áll: a Harvard University, a Massachusetts Institute of Technology, valamint a Stanford University.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.