Egyetem

Szép eredmény: ezüstérmes lett a szegedi jogászhallgatók csapata

Szép eredmény: ezüstérmes lett a szegedi jogászhallgatók csapata

2022. december 20., kedd
Szép eredmény: ezüstérmes lett a szegedi jogászhallgatók csapata

A KPMG Jövőépítők Program keretében háromfős csapatokban várta jogesetmegoldó versenyre a hazai hallgatókat a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda idén immár második alkalommal – írja a Délmagyar. A lap cikke szerint napi gyakorlatban tipikusan felmerülő, gazdasági jogi szituáció megoldásához a döntőbe jutott csapatok mentorálást, online kurzust is kaptak. A 18 induló közül a győztes a Pécsi Tudományegyetem jogászhallgatóiból álló Pécsi Sasok csapat lett,

a második helyen pedig a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Lexeged elnevezésű csapata végzett. A hallgatóktól a versenyben egy képzeletbeli gazdasági társaságnál felmerülő jogesettel kapcsolatos kérdésekre vártak megoldásokat.

A versenyben egyetemisták győzték meg társaikat és a zsűrit a saját megoldásukról, a program mégis nagyon hasonlít ahhoz, ahogyan mi a mindennapokban működünk. Ismét örömmel láttam a felkészült, jól érvelő és egymást támogató fiatalokat. Nem titok, hogy van olyan munkatársunk, akit egy korábbi, hasonló programban ismertünk meg, ugyanis a célunk folyamatosan a legjobbakat megtalálni – idézi a lap Földesi Petra, a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda Senior Associate szakértőjének szavait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.