Egyetem

Új olimpikonokat adhat az SZTE és a Magyar Úszó Szövetség együttműködése

Új olimpikonokat adhat az SZTE és a Magyar Úszó Szövetség együttműködése

2022. november 30., szerda
Új olimpikonokat adhat az SZTE és a Magyar Úszó Szövetség együttműködése

A Szegedi Tudományegyetem részéről Prof. Dr. Gellén Klára, oktatási rektorhelyettes írta alá a Magyar Úszó Szövetséggel azt az együttműködést, amely garancia arra, hogy a jövőben kizárólag a felsőoktatási intézmények által képzett, felkészült oktatók foglalkozhassanak az Úszó Nemzet Programba bekapcsolódó gyerekekkel - írja közleményében az egyetem.

Nyolc hazai felsőoktatási intézménnyel, köztük a Szegedi Tudományegyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Magyar Úszó Szövetség az évzáró gála előtt. Az oktatási rektorhelyettes szerint a megállapodás kiválóan illeszkedik az intézmény testnevelési kultúrájába, mivel köznevelési intézmény fenntartójaként az SZTE számára is fontos, hogy az iskolások ,,vízbiztosan" úszhassanak.

Wladár Sándor az Úszó Nemzet Program kapcsán azt mondta, „Ahogy egyre bővül a program, úgy lesz egyre égetőbb szükség jól képzett, a szakmát valóban értő oktatókra”.

Dr. Katona Zsolt, az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézetének oktatója arról számolt be, hogy Testnevelési és Sporttudományi Intézetben működő BSc úszás szakedzői képzés az elmúlt években több végzett szakembert adott a Magyar Úszósportnak. Míg a régióban 3, addig Szegeden 5 itt végzett hallgató tevékenykedik.

Hogy az együttműködésnek mekkora jelentősége van Szegeden, az épp a Magyar Úszó Szövetség évzáró gáláján igazolódott be: a Szövetség ugyanis két szegedi élsportolót is az év legjobbjai közé sorolt: Olasz Annát választottak az év legjobb női nyílt vízi úszójának, Pádár Nikolettet pedig az év legjobb leány utánpótláskorú úszójának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.