Egyetem

Letették az esküt az SZTE ÁJTK elsőéves hallgatói

Letették az esküt az SZTE ÁJTK elsőéves hallgatói

2022. szeptember 9., péntek
Letették az esküt az SZTE ÁJTK elsőéves hallgatói

Esküt tettek a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar elsőéves hallgatói. A hagyományteremtő eseménynek a felújított központi épület adott otthont. A 2022/23-as tanévet az SZTE ÁJTK-n összesen 670 hallgató kezdte meg – olvasható az egyetem honlapján.

Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja az eseményen emlékeztetett, néhány nap múlva lesz három éve annak, hogy egy nem várt vihar eredményeként el kellett hagyniuk a főépületet.

Három éven keresztül viszontagságos körülmények között épületről-épületre, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején pedig az online térből-online térbe vándoroltunk." – fogalmazott.

A dékán hozzátette, ebben a tanévben lezárják a Szegedi Tudományegyetem Kolozsvárról-Szegedre költözésének Centenáriumi évét.

Büszkék vagyunk múltunkra, elődeinkre, büszkék vagyunk arra, hogy olyan kiváló kollégákat tudhatunk magunk mögött, mint: Menyhárt Gáspár, a kolozsvári jogi kar utolsó dékánja, a Szegedre átköltözött egyetem első rektora, Perbíró József, aki a MEFESZ alakuló ülését elnökölte, vagy Bibó István, aki a XX. század egyik legnagyobb politikai gondolkodója volt.

hangsúlyozta Prof. Dr. Görög Márta.
Fotó: SZTE

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara kiemelten fontos céljának tekinti a tehetséggondozást, amelynek keretében immáron második alkalommal rendezték meg a Both Ödön Közjogtörténeti Emlékverseny a középiskolás diákok számára. A versenyen kiemelkedően teljesítő diákok közül az eskütételen többen is jelen voltak, őket Prof. Dr. Görög Márta oklevélben részesítette.

2022-ben csapatával első helyezést ért el, és Both Ödön ösztöndíjban részesült Farkas Lili. Második helyezést ért el Hussein Mira Rana és Szilágyi Réka. Harmadik helyezést ért el Telek Patrik. 2021-ben második helyezést ért el: Igaz Dániel, Szűcs Lili és Gachályi Gergő. Ugyanebben az évben harmadik helyezést ért el Molnár Adrienn Judit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.