Egyetem

A hit és a tudás találkozik a szegedi Szabadegyetemen

A hit és a tudás találkozik a szegedi Szabadegyetemen

2022. szeptember 9., péntek
A hit és a tudás találkozik a szegedi Szabadegyetemen

13 alkalommal nyit a tudomány világára az SZTE Szabadegyetem program-sorozata a Szegedi Tudományegyetem következő félévében. Az ismeretterjesztés magasiskoláját képviselő előadásfüzér 30. szemesztere az SZTE TIK kongresszusi termében 2022. szeptember 14-től kezdődik - derül ki az egyetem közleményéből.

A szegedi universitas hagyománya, hogy szabadegyetemi előadások formájában is elérhetővé teszi a tudomány legújabb eredményeit az egyetem polgárai és az érdeklődők számára. Az idei szemeszter egyik újdonsága, hogy kerekasztal-beszélgetés színesíti az előadásfüzért.

- Az előadássorozat keretében hallhatnak a természettudományok és a vallás kapcsolatáról, egyetemünk és a hallgatói mozgalom történetéről, a digitalizáció és a munkaerőpiac kapcsolatáról, a statisztika rejtelmeiről és még számos, izgalmas tudományos kérdésről – soroltaProf. Dr. Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. Hozzátette, ebben a félévben is arra törekedtek, hogy az előadássorozat tükrözze az egyetem kutatási profilját.

Az előadást a Szeged Televízió műsorában, illetve az SZTE honlapján nézhetik vissza az érdeklődők.

A témákról és az előadókról itt lehet tájékozódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.