Egyetem

Futurisztikus látványtervek a szegedi Science Parkról

Futurisztikus látványtervek a szegedi Science Parkról

2022. június 10., péntek
Futurisztikus látványtervek a szegedi Science Parkról

A szegedi Science Park, egy oktatási és kutatási célú ultramodern komplexum, amely egy egykori szovjet laktanya területén épül meg.

A látványterveket Bányai Gábor, a dél-alföldi gazdaságfejlesztési zóna fejlesztéséért felelős kormánybiztos tette közzé közösségi oldalán.

Az SZTE projektje keretében több, különböző funkciót betöltő épület is létesül. A többi közt egy látogatóközpont, amely a frissen kijött látványtervek alapján úgy néz ki, mintha a jövőbe érkeznénk

-írja.

“A Science Park Látogató-, és Konferencia Központ teljes körű, minden szakágra kiterjedő (különösen szerkezetépítési és építészeti, épületgépészeti, elektromos erősáramú és gyengeáramú szerelési), kivitelezési munkáinak elvégzése, kiegészítve az épületen kívüli összes járulékos munkával a telken belüli parkoló és útépítési valamint a kertészeti munkák kivételével.” Az épület több funkciót is ellát majd,

  • egyrészt, ez lesz a Science Park látogatóközpontja,
  • másrészt, konferencia – és rendezvényépület lesz, benne egy étteremmel,
  • harmadrészt pedig, technikai funkciókat ellátó szolgáltatóépület lesz"

-olvasható a TED oldalán.

Fotók: Bányai Gábor Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.