Egyetem

Hamarosan indul a centenáriumi Szabadegyetem

Hamarosan indul a centenáriumi Szabadegyetem

2022. február 11., péntek
Hamarosan indul a centenáriumi Szabadegyetem

Február 16-án veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem XXIX. Szabadegyeteme, melynek fókuszában a pandémia és az egyetem centenáriumi éve áll.

Az előadássorozatban hagyományosan olyan témák kerülnek bemutatásra, amelyek aktuálisak, érdekesek és sokakat érintenek. A tavaszi szemeszterben éppen ezért szól több előadás is a mindennapjaink részévé vált világjárványról, illetve azzal összefüggésben a testi-lelki egyensúly megőrzéséről.

Az Egyetem száz évére kiemelt hangsúlyt fektetve a jogi kar történetéről, Szent-Györgyi Albertről, illetve a kolozsvári egyetem és a szegedi egyetem megalakulásáról is szó lesz. Az első előadást a házasság hete kapcsán Dr. Buda László tartja majd a párkapcsolati harmóniáról.

A kiemelt témákon kívül olyan színes prezentációk tarkítják a kínálatot, minta keresztes hadjáratok és a középkori orvoslás, a csillagrobbanások, a mai Kína vagy Dante költészete.

Az összesen 11 előadás helyszíne a József Attila Tanulmányi- és Információs Központjának Kongresszusi terme lesz, de felvételről a városi televízióban is megtekinthetőek lesznek. További részletek itt találhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.