Egyetem

Általános és középiskolás diákoknak hirdet versenyt a szegedi bölcsészkar

Általános és középiskolás diákoknak hirdet versenyt a szegedi bölcsészkar

2022. február 17., csütörtök
Általános és középiskolás diákoknak hirdet versenyt a szegedi bölcsészkar

Az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszéke „Te is tudod?” címmel Janikovszky-emlékversenyt hirdet. A megmérettetésre az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai, valamint a középiskolások jelentkezését várják, határon innen és túlról egyaránt.

Janikovszky Éva, a Szegedi Tudományegyetem egykori bölcsész hallgatója, egyik legismertebb alumnája. A szegedi születésű, Kossuth-díjas és József Attila-díjasírónő, költő és szerkesztő előtt 95. születésnapja alkalmából tiszteleg a versenyt meghirdető tanszék, és a centenáriumát ünneplő SZTE.

A szervezők a megmérettetésre 3-3 fős csapatok jelentkezését várják az értékes nyereményekért. A csapatoknak megalakulásukkor egy-egy mentort is választaniuk kell maguk mellé egy-egy tanár személyében. Az első fordulóra „Az én Janikovszkym” című videóval lehet nevezni. A pályázat beadásának határideje: 2022. március 6.

Az emélkverseny menete

Az SZTE Janikovszky Éva tiszteletére szervezett emlékversenye három fordulóból áll. Az első két fordulóban minden csapatnak ugyanazt a feladatot kell megoldania a digitális térben. A harmadik fordulóba csak a legjobb eredményt elért három csapat kerülhet be. Ezt a döntőt az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszéken rendezik meg 2022. április 29-én. A szervezők az útiköltséget megtérítik, és – igény szerint – minden résztvevő számára biztosítják majd a szegedi szállást.

A zsűriben szerepet vállal Szekeres Nikoletta, a HUBBY elnöke, Dóka Péter, a Móra Kiadó főszerkesztője, valamint Janikovszky János, a Móra Kiadó tulajdonosa és vezérigazgatója, az írónő fia.

A Janikovszky-emlékverseny házigazdája és rendezője az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék, társrendezője a HUBBY – Magyar Gyermekkönyv Fórum és a Móra Könyvkiadó. A rendezvényt a centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem támogatja. Az eseményről az érdeklődők bővebben IDE kattintva tájékozódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.