Egyetem

Világszinten is élvonalban az SZTE a zöld egyetemek nemzetközi rangsorán

Világszinten is élvonalban az SZTE a zöld egyetemek nemzetközi rangsorán

2021. december 14., kedd
Világszinten is élvonalban az SZTE a zöld egyetemek nemzetközi rangsorán

A Szegedi Tudományegyetem az egyik legzöldebb felsőoktatási intézmény Magyarországon a 2021-es UI GreenMetric világrangsor szerint. Az Indonéziai Egyetem toplistáján az SZTE idén előrelépett a 85. helyre, ezzel a magyar egyetemek között a második helyen szerepel.

A szegedi intézmény a legjobb magyar egyetemként végzett az „elhelyezkedés és infrastruktúra” kategóriában, valamint holtversenyben első helyen a „vízgazdálkodás” rangsorterületen. A tavalyihoz képest egy helyet javított az SZTE a UI GreenMetric 2021-es világrangsorában,

ezzel a legzöldebb egyetemek között van nem csupán hazánkban, de egész Európában is.

A Szegedi Tudományegyetem a rangsor részterületein a legjobb magyar egyetemként végzett az „elhelyezkedés és infrastruktúra” kategóriában, valamint a Pécsi Tudományegyetemmel holtversenyben első helyen a „vízgazdálkodás” rangsorterületen.

Az Indonéziai Egyetem toplistájának népszerűsége a korábbi évekhez hasonlóan folyamatosan növekszik: a 2010-es év első felhívásának 95 intézményéhez képest 2021-ben már 959 egyetem válaszolt a rangsor kérdőívére.Az egyetemek „zöld rangsorában” kezdetek óta az élbolyba tartozik a Szegedi Tudományegyetem, idén is a top 9 százalékban végzett világszinten, és 7900 pontjával kiemelkedő helyen szerepel a 11 résztvevő magyar egyetem között is.

Fotó: SZTE Sajtó

A UI GreenMetric nemzetközi hálózat egyik magyar koordinátoraként az SZTE különösen elkötelezett a környezettudatosság és a fenntarthatóság iránt, kiemelt jelentőséget tulajdonít a fenntartható fejlődési céloknak, a megújuló energiaforrások intenzív használatának. Továbbá a hallgatói szemléletformálás jegyében szervezett évközi programoknak és az energiaigényt csökkentő fejlesztéseknek is fontos szerepe van a felsőoktatási intézmény életében.

A Szegedi Tudományegyetem elektromos gépjárművek beszerzését is támogatta, ami illeszkedik az egyetem zöld filozófiájához.

A teljes UI GreenMetric „zöld egyetemi” lista itt elérhető.

via SZTE Sajtó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.