Egyetem

Duális képzésről szóló program zárult le az SZTE-n

Duális képzésről szóló program zárult le az SZTE-n

2021. november 20., szombat
Duális képzésről szóló program zárult le az SZTE-n

duális és kooperatív képzéseket fejlesztő program valósult meg uniós támogatással aSzegedi Tudományegyetemen, melynek célja egyebek mellett a diákok lemorzsolódásának csökkentése volt.

Az intézmény a programra több mint 404 millió forint támogatást nyert el, azzal a céllal, hogy a képzések még gyakorlatorientáltabbá váljanak és jobban igazodjanak a versenyszférához, a munkaerőpiaci gényekhez, hogy a képzésekbe bevont vállalati szakemberek támogatásával a hallgatók sikeresebben tudjanak megfelelni a munkaerő-piaci kihívásoknak.

A projekben az egyetem hét egyetemi kara vett részt, mérnöki, a mezőgazdasági, a gazdaságtudomány, valamint a természettudományi és informatikai karon létrehozták a duális képzési központot.

Tíz egyetemi szak duális és harminc kooperatív képzési programját dolgozták ki.

A program része volt a tananyagfejlesztés, valamint oktatók és vállalati szakemberek módszertani képzése is. A projekt keretében 42 vállalat kapcsolódott be a duális képzésbe, 53 cég és intézmény pedig a kooperatív képzések során fogadja a hallgatókat vállalati gyakorlatra.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.