Egyetem

Centenáriumi emlékérméket bocsátott ki a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Nemzeti Bank

Centenáriumi emlékérméket bocsátott ki a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Nemzeti Bank

2021. november 12., péntek
Centenáriumi emlékérméket bocsátott ki a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Nemzeti Bank

Megállapodást kötött az MNB és a Szegedi Tudományegyetem az oktatási intézmény centenáriumi évének alkalmából. A megállapodás része egy limitált kiadása emlékérem is, ami az egyetemet és annak Nobel-díjas kutatóját ábrázolja.

3 éves stratégiai megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank és a Szegedi Tudományegyetem. Az erről szóló szerződést ünnepélyes keretek között írta alá az SZTE kancellára, Fendler Judit, Rovó László rektor, valamint Dr. Kandrács Csaba, az MNB alelnöke. A sajtótájékoztatón megjelent Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karának egyik tanszékvezetője, valamint Kovács Péter, a Gazdaságtudományi Kar dékánja is.

A megállapodás értelmében az MNB 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki ünnepélyes keretek között, mintegy 5000 példányban. Kandrács Csaba a sajtótájékoztatón azt mondta: az emlékérmék forgalom lévő fizetőeszköznek minősülnek, ugyanakkor értékük az idővel nemesedik.

Az emlékérmék előlapján az egyetem Rektori Hivatal homlokzati ábrázolása látható, előterében a Dugonics téri szökőkúttal. A szélén, félkörben a ,,100 ÉVES A SZEGEDI FELSŐOKTATÁS" felirat utal a kibocsátás apropójára, alul pedig a szökőkút kávájának ívében a ,,Magyarország" felirat.

A hátlapon a fiatal Szent-Györgyi Albert arcképe látható, valamint az ő kézjegye. Az érem Kereszthury Gábor iparművész alkotása.

Forrás: Magyar Pénzverő Zrt.

Az emlékérmékkel együttesen egy 3 évre szóló stratégiai megállapodást is kötött egymással a két intézmény. Ennek célja a pénzügyi kultúra erősítése, terjesztése, a pénzügyi tudatosság, illetve a versenyképesség fejlesztése. A kollaboráció kiindulópontja az MNB versenyképességfejlesztési, társadalmi felelősségvállalási és közgondolkodási programja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.