Egyetem

A könyvhét alkalmából bemutatták az SZTEPress-t, az egyetem új kiadóját

A könyvhét alkalmából bemutatták az SZTEPress-t, az egyetem új kiadóját

2021. szeptember 2., csütörtök
A könyvhét alkalmából bemutatták az SZTEPress-t, az egyetem új kiadóját

SZTEPress néven indítja új könyvkiadóját a Szegedi Tudományegyetem, jelentette be Rovó László rektor csütörtökön, az ünnepi könyvhét nyitónapján. Az egyetem idén ünnepli alapításának 440., Szegedre kerülésének pedig 100. évfordulóját. Az SZTE jelenlegi formájában 2000-ben jött létre több intézmény integrációjával - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Rovó László tudatta, hogy az elődintézmények kiadói eddig párhuzamosan működtek, az SZTEPress megalakulása azonban lehetőséget teremt az egyetem oktatási igényeinek magas színvonalú kielégítésére, az intézmény tudományos és ismeretterjesztő tevékenységének támogatására.

A kiadót a doktori iskolákkal rendelkező karok képviselőiből álló tanács irányítja, vezetője pedig a mindenkori tudományos rektorhelyettes, aki jelenleg Kónya Zoltán

Az SZTEPress szerzői között szerepelnek saját és más kutatóhelyek munkatársai is Kónya Sándor nyilatkozata szerint. A professzor diplomamunkák vagy doktori dolgozatok megjelentetésére is lehetőséget lát, amennyiben azok elérik az elvárt színvonalat. Egyaránt tervezik magyar és idegen nyelvű könyvek megjelentetését, nyomtatott és digitális formában - mondta.

Az egyik első sorozatban az egyetem olyan korábbi hallgatóit mutatják be, akik nemzetközi hírnévre tettek szert, de tervezik többek között Bálint Sándor néprajztudós életműsorozatának megjelentetését, valamint az idegrendszer finomabb szerkezetét kutató Apáthy István 1906-os, soha nem publikált kéziratának kritikai kiadását is.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.