Egyetem

Újra Pont Ott Parti: ma hirdetik ki a felsőoktatási ponthatárokat

Újra Pont Ott Parti: ma hirdetik ki a felsőoktatási ponthatárokat

2021. július 22., csütörtök
Újra Pont Ott Parti: ma hirdetik ki a felsőoktatási ponthatárokat

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, idén azonban ismét lesz Pont Ott Parti az ország több nagyvárosában, köztük Szegeden is.

Ma este 8 órakor derül ki hivatalosan, kiből lesz gólya szeptembertől. A pontszámváró bulik egy év kihagyást követően Budapestre, Szegedre, Kecskemétre, Győrbe, Pécsre és Miskolcra is visszatér többek között. A pontszámokat az eseményen óriáskivetítőn követhetik végig a jelenlevők, ugyanebben az időpontban pedig a felvi.hu-n is bárki megtekintheti. A felvételizők az előző éveknek megfelelően sms-ben is értesítést kapnak.

A maximális megszerezhető felvételi pontszám idén is 500, amelyből 200 pont a középiskolai és az érettségi teljesítményre, 200 pont a megjelölt szakon meghatározott tantárgyak érettségi eredményére jár; továbbá összesen legfeljebb 100 többletponttal, mely számos tényezőből (például emelt szintű érettségi utáni plusz pontból és nyelvvizsgából) tevődhet össze.

A rendezvényen kiállít a Mathias Corvinus Collegium, fellép Gabriel B. valamint a YouTube-on frissen befutott Azahriah is, akinek az első fellépése alig három hete volt - legalábbis erről tanúskodik egy amatőr felvétel.

Az eseményről a Szegedma is élőben közvetít a Facebook-on, tartsanak velünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.