Egyetem

Eszközbeszerzést hajt végre a Konfuciusz Intézet

Eszközbeszerzést hajt végre a Konfuciusz Intézet

2021. február 3., szerda
Eszközbeszerzést hajt végre a Konfuciusz Intézet

A Konfuciusz Tanterem, mint a kínai nyelvoktatás regionális bázisintézménye 2019 szeptemberében jött létre Szegeden, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola tagintézményeiben.

A Konfuciusz Tanterem önállóan pályázhat a kínai államhoz oktatási, kulturális programokra, és az ezek megvalósításához szükséges eszközökre. Ennek köszönhetően sikerült beszerezni kettő, a legmodernebb távoktatásra, online értekezletre, multimédiás közvetítésre alkalmas interaktív eszközt, amelyek értéke egyenként 2,3 millió forint. Az eszközöket, amelyek az SZTE Konfuciusz Intézet tulajdonában maradnak, az Eötvös Gimnázium és a Kossuth Lajos Általános Iskola kínai tantermeibe szerelik majd fel.

Az eszközök óriási segítséget nyújtanak a jelen helyzetben, hiszen Kína ebben a tanévben a járvány miatt nem tudott tanárokat küldeni Magyarországra, így kizárólag online oktatás formájában lehet megoldani a tanítást.

Az eszközök illetve az Intézet által megrendelt tankönyvek, oktatási és dekorációs tárgyak hivatalos átadása, a velük dolgozó kollégák oktatása 2021. február 3-án, szerdán 11.00 órától kezdődik az Eötvös Gimnáziumban, 14.00 órakor pedig a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel az események nem sajtónyilvánosak. Interjú igény esetén az SZTE Konfuciusz Intézet készséggel áll rendelkezésre telefonon vagy online.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.