Egyetem

Egyedülálló képzés indul az SZTE-n

Egyedülálló képzés indul az SZTE-n

2021. január 30., szombat
Egyedülálló képzés indul az SZTE-n

Az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete Kína specializáció képzése a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének támogatásával valósul meg. Az ÁJTK oktatói mellett több más neves meghívott előadó is tevékenyen részt vesz majd az oktatásban, köztük híres, nemzetközileg is elismert Kína-kutatók, diplomaták, gazdasági szakemberek.

A képzés során a hallgatók betekintést nyerhetnek többek között a Kínai Népköztársaság állam- és jogrendszerébe, geopolitikai-geostratégiai lehetőségeibe, külpolitikájába, valamint az ország legújabbkori történelmébe. Ezen felül az oktatott kurzusok között lesznek a Dél-Kelet Ázsiára, a Közel-Kelet térségére, illetve a Kína gazdaságára, gazdaságtörténetére fókuszáló órák is. A specializációra járók a kínai interkulturális ismeretekbe is betekintést nyerhetnek.

A képzés egyedülálló Magyarországon: csak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara indít magyar nyelven kínai specializációt nemzetközi tanulmányok MA szakon.

A specializációval kapcsolatban érdeklődni a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézeténél lehet. Bővebb információ Dr. Gulyás Lászlótól kérhető a gulyas.laszlo@juris.u-szeged.hu e-mail címen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.