Egyetem

Folytatódik az ifjúsági életpályamodell kidolgozása az SZTE-n

Folytatódik az ifjúsági életpályamodell kidolgozása az SZTE-n

2020. szeptember 24., csütörtök
Folytatódik az ifjúsági életpályamodell kidolgozása az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem célul tűzte ki egy olyan életpályamodell kidolgozását, amely szakmai támogatást nyújt az iskolaválasztás előtt álló általános és középiskolás fiataloknak a tudatos karriertervezésben, pályaválasztásban, szakmai elindulásukban, segítve a tanulók társadalmi integrációját és a munkaerő-piacon való elhelyezkedésüket.

A dél-alföldi régió Szakképző Centrumaival, valamint az Alföldi Agrárképzési Centrumával kialakítandó ifjúsági életpályamodell első lépéseként július 14-én tartottakszakmai megbeszéléstaz egyetem Dugonics téri központi épületében.

Az egyetem az operatív tervezés és a hatékony munka elősegítése érdekében 5 különböző képzési területre – műszaki és informatika, agrár, orvos- és egészségtudomány, gazdaságtudományi képzési terület, valamint pedagógusképzés: képzők képzése – osztva folytatja a nyáron elkezdett együttműködés kialakítását. A megbeszélések célja, hogy az együttműködésben megvalósuló közös célokat tervezhetően és hatékonyan hangolják össze.

Az eredményes munka érdekében az egyes képzési területeket érintő szakmai megbeszéléseket kéthetente tartják, amelybe a centrumok vezetői mellett már az adott képzési területet képviselő személyek – az egyes iskolák igazgatói, oktatói – is bekapcsolódnak. A konzultáción a munkaerőpiaci oldal képviselőjeként a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is részt vett.

Az operatív tervezést szeptember 17-én a műszaki és informatika képzési területen kezdték meg az érintettek. A megbeszélésen az életpályamodell egyik elemeként a kompetencia és a megszerzett szakmai ismeret felsőoktatásban való elismerése került a közös gondolkodás előterébe.

A résztvevők az életpályamodell kidolgozását az agrár képzési területen folytatják.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.