Egyetem

Újabb nemzetközi listán javított helyezésén az SZTE

Újabb nemzetközi listán javított helyezésén az SZTE

2020. június 9., kedd
Újabb nemzetközi listán javított helyezésén az SZTE

További 25 hellyel lépett előrébb idén a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) rangsorában, a lista szerint az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon. A CWUR a világ 20 ezer felsőoktatási intézményét vizsgálta, amelyek közül a legjobb kétezer egyetemet rangsorolta a 2019/2020-as listáján.

A tavalyi 692. helyről lépett előre a 667. helyre – 25 helyet javítva – a Szegedi Tudományegyetem a CWUR világrangsorában. Ezzel az SZTE a világ egyetemeinek első 3,4 százalékába tartozik a CWUR szerint. Magyarországi viszonylatban az intézmény a harmadik legjobb helyezést érte el, csupán két fővárosi intézmény előzi meg. Ezzel az eredménnyel pedig a legjobb vidéki egyetem címet is magáénak tudhatja a szegedi universitas. A Center for World University Rankings (CWUR) minden évben felállítja a világ egyetemeinek rangsorát. 20 ezer felsőoktatási intézmény közül hét szempont alapján választják ki a világ kétezer legjobb egyetemét, ide értve az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézettségét. A rangsor 8 Magyarországon működő intézményt sorol a legjobb kétezer közé. A top 5 hazai felsőoktatási intézmény között az SZTE mellett az ELTE (588. hely), a Semmelweis Egyetem (666. hely, közvetlenül az SZTE előtt), a Debreceni Egyetem (684. hely) és a BME (898. hely) is helyet kapott. A listára felkerült a PTE (1052. hely), a CEU (1678. hely) és a Pannon Egyetem (1929. hely) is. A világrangsort idén is három egyesült államokbeli intézmény vezeti. Első helyen a Harvard University, második helyen a Massachusetts Institute of Technology, harmadik helyen pedig a Stanford University áll. A teljes lista

ITT

érhető el.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.