Egyetem

Gyógyító angyalok adományoztak a Gyermekgyógyászati Klinikának

Gyógyító angyalok adományoztak a Gyermekgyógyászati Klinikának

2020. március 13., péntek
Gyógyító angyalok adományoztak a Gyermekgyógyászati Klinikának

Három és fél millió forint értékben adományozott ágyakat, kerekesszéket, hordágyat és sebészeti kézi műszereket a Gyógyító Angyal Alapítvány az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának.

Színes kórtermi gyermekágyakat, beteghordó ágyat, kerekesszékeket és sebészeti műszereket adományozott három és fél millió forint értékben a Gyógyító Angyal Alapítvány a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának.

A sajtónyilvános átadáson az alapítvány képviseletében dr. Papp Andrea belgyógyász elmondta, az alapítvány missziója a gyermekek ellátásával és gyógyításával foglalkozó egészségügyi terület támogatása. Céljuk a gyermekbarát környezet kialakítása.

– Az az elvünk, hogy a gyerekek klinikai bent tartózkodásának nehéz napjait segítsük. Szeretnénk, hogy jobban érezzék magukat a kicsit jobb és színesebb környezetben, ez mind pozitív hatással lehet a gyógyulási folyamatra is – fogalmazott dr. Papp Andrea.

Mint elmondta, a legújabb szabványoknak is megfelelő ágyak praktikus funkciói megkönnyítik az orvosi munka és az ápolószemélyzet napi munkáját, kiemelten szolgálják a súlyos állapotú kis betegek kényelmét. Az alapítvány arra törekszik, hogy előzetesen felmérje, hogy az adott intézménynek pontosan milyen eszközre van szüksége.

Az adományt átvevő dr. Kovács Tamás, a gyermeksebészeti osztály vezetője köszönő szavaiban biztosította az alapítvány munkatársait, hogy a felajánlások garantáltan jó helyre kerülnek. –Ezek a mindennapi gyógyító munka során nélkülözhetetlen eszközök komoly segítséget jelentenek. Azt is köszönjük, hogy az előzetesen listán bekért szükséges eszközök közül nem válogattak, hanem egyszerűen mind megvásárolták azt a klinika részére. A műtéti, laparoszkópos eszköszöket újszülött babákon is tudjuk alkalmazni – hangsúlyozta az osztályvezető.

(Forrás: SZTE)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.