Egyetem

Rovó László: Össze kell fogni a megosztott várost

Rovó László: Össze kell fogni a megosztott várost

2019. június 17., hétfő
Rovó László: Össze kell fogni a megosztott várost

Tudása és tapasztalata miatt tartja Nemesi Pált, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét megfelelőnek a város vezetésére Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora – részletezte az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorában hétfőn.

A múlthéten letették a bővülő fül-orr-gégészeti klinika alapkövét, ennek kapcsán adott interjút az egyetem rektora, aki elárulta azt is, hogy aszegedi klinika struktúráját meg kell változtatni. "Sokkal gyorsabb és modernebb egészségügyet kell létrehozni Szegeden" – hangsúlyozta.

Rovó László. Fotó: Kovács Ferenc

Az elmúlt években szinte megduplázódott a műtétek száma, a fejlesztéssel próbálja meg felvenni a lépést a klinika, a bővítés során két ágyas kórtermeket építenek saját vizesblokkal. "Európai szintű betegellátást tudunk biztosítani mind a felnőttek, mind a gyermekek számára" – jelentette ki.

"Nagyon elkötelezett vagyok a város iránt, ezért vállaltam ezt a pozíciót is, amiről egy év után nyugodtan mondhatom, hogy nem egy könnyű feladat. Ez a pozíció arra is lehetőséget ad és talán fel is hatalmaz, hogy lássam azt, mi előnyös Szeged számára. Szeged kiváló pozícióban van, Magyarország egyik legszebb, legélhetőbb városa" – tért ki arra, hogy pénteken a Délmagyarnak arról nyilatkozott, Nemesi Pált tekinti ideális polgármesternek Szegeden.

Rovó Kecskeméttel és Debrecennel hasonlította össze Szeged fejlődését, majd megállapította, ennél több lehetőség van a Csongrádi megyeszékhelyben. "Lendületváltás szükséges a városvezetésben. Szeged és az egyetem története is bebizonyította, hogy akkor történik előremozdulás, amikor az egyetem, az állam és a város egy irányba gondolkodott. Az a kardcsörtetés, ami az elmúlt időszakban a médiában megjelenik, nem tesz jót ennek a folyamatnak és a befektetőket is elbizonytalanítja – magyarázta a rektor. "Lendületváltás kell, ami a politikailag kicsit megosztott várost össze tudná fogni.

Nemesi Pál komoly, nagy szaktudással és háttérrel bíró, az ipari kamara vezetését tudó ember, aki életkoránál és tapasztalatánál fogva tudja, hogy hogyan kell egy nagy szervezetet irányítani. Ezért gondolom, hogy ő megfelelő lenne a város számára" – mondta.

A teljes interjút

ITT

nézhetik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.