Egyetem

Fizikai Nobel-díjas tudós tart előadást a szegedi egyetemen

Fizikai Nobel-díjas tudós tart előadást a szegedi egyetemen

2018. november 14., szerda
Fizikai Nobel-díjas tudós tart előadást a szegedi egyetemen

Gérard Mourou professzor, lézerfizikus, a 2018. évi fizikai Nobel-díj egyik kitüntetettje november 15-én, csütörtökön 11 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében előadást tart. Az előadás az SZTE polgárai számára nyilvános.

Gérard Mourou idén októberben Donna Stricklanddel közösen részesült a legrangosabb tudományos elismerésben, a Nobel-díjban a nagy intenzitású, ultrarövid lézerimpulzusok létrehozásának kidolgozásáért. Az efféle lézereket az iparban és a gyógyászatban is felhasználhatják, segítségükkel ugyanis precíz bevágásokat lehet ejteni és lyukakat fúrni a különböző anyagokon. A lézerfizikus tudományos munkásságát a Szegedi Tudományegyetem polgárai előtt is ismerteti. Az előadás a Szegedi Tudományegyetem polgárai számára nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Kérik, hogy részvételi szándékát a

paku.zsofia@rekt.szte.hu

e-mail címen szíveskedjen jelezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.