Egyetem

A tavalyinál is magasabbak is idei felsőoktatási felvételi ponthatárok

A tavalyinál is magasabbak is idei felsőoktatási felvételi ponthatárok

2018. július 25., szerda
A tavalyinál is magasabbak is idei felsőoktatási felvételi ponthatárok

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi pontszámokat szerda este a fővárosban, ezzel eldőlt, hogy a csaknem 108 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára. A szegedi diákok a Dugonics téren várták a ponthatárok kihirdetését.

Az Állami és Jogtudományi Karra a munkaügyi és társadalombiztosítási szakra volt a legnehezebb bejutni, oda 416 pont lett a felvételi ponthatár, de az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok szakra már 57 ponttal is be lehet jutni. Az általános orvostudományi karra 427 ponttal lehet bekerülni, míg a második legnépszerűbb szakra a programtervező informatikusira, 281 pont kell a felvételhez. A népszerűségben ezeket követő mérnökinformatikus és gazdaságinformatikus szakoknál a tavalyihoz hasonlóan 280 pontra van szüksége a felvételizőknek a bekerüléshez.

Fotó: Veréb Simon

Az országszerte népszerű gazdálkodási és menedzsment államilag támogatott alapképzésére a tavalyihoz képest két ponttal nőtt a ponthatár, azaz idén már csak 429 ponttal lehet oda bejutni. A legmagasabb ponthatár idén is a jogász szakon található, ott 460 pontot határoztak meg idén ponthatárként, ami viszont 7 ponttal kevesebb, mint tavaly.

További információkat és az egyetemek karjainak részletezett ponthatárait a

felvi.hu

oldalon lehet megtalálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.