Egyetem

Egyetemi töltőállomást avattak

Egyetemi töltőállomást avattak

2017. szeptember 21., csütörtök
Egyetemi töltőállomást avattak

Átadták a Szegedi Tudományegyetem első elektromos töltőállomást, amit a nap huszonnégy órájában bárki igénybe vehet.

„Az alapvető gondolat, ahhoz a környezetbarát törekvésekhez kapcsolódik, amelyre a Szegedi Tudományegyetem, mint Magyarország legzöldebb egyeteme kiemelt figyelmet fordít. A TIK oldalánál elhelyezett töltőpont rendelkezik annyi napelem kapacitással, hogy garantáltan tiszta forrásból jön létre az energia”– mondta el

Szabó Gábor

rektor, az elektromos autó töltőállomás hivatalos átadóján. Kifejtette: a jövőre nézve azt is eltudná képzelni, hogy az egyetem a belső szállításait elektromos autókkal oldja majd meg. Ebben az esetben töltőpontok hálózatának kiépítésére lenne szükség. Az állomást az egyetem a Szegedi Közlekedési Társasággal közösen alakította ki. A kültéri fali töltő a viszontagságos időjárást is tűri, ezért az év minden szakában feltölthető az elektromos autóval érkező vendégelőadók kocsijának akkumulátora.

Gyarmati László

, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatója pár gyakorlati információval egészítette ki az átadás részleteit. „A töltőállomás a nap huszonnégy órájában nyitva áll az elektromos autóval rendelkezők számára. Sőt, a központ munkaidejében érkezők még töltőkábelt is kölcsönözhetnek, ha a sajátjuk nem bizonyul megfelelőnek”–fogalmazott, majd kiemelte: amint vizuális látvánnyá vált az „állomás”, azonnal terjedni kezdett a városban az információ. Gyakorlatilag a második naptól kezdve keresik a használatra való lehetőséget az érdeklődők. Szabó Gábor és Gyarmati László kihangsúlyozták, a zöldben való gondolkodás fontos üzenete, annak, hogy az emberek környezetet minél tudatosabban kíméljék meg. A Szegedi Tudományegyetem első elektromos autó töltőállomásának átadásával is ezt az szeretnék közvetíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.