Egyetem

PestiSrácok.hu: nincs a világ legjobb egyetemei között a CEU

PestiSrácok.hu: nincs a világ legjobb egyetemei között a CEU

2017. június 10., szombat
PestiSrácok.hu: nincs a világ legjobb egyetemei között a CEU

Nem szerepel a világ legjobb egyetemeit felsoroló listán a CEU - olvasható a pestisracok.hu oldalon szombaton megjelent cikkben.

Az internetes lap szerint a CEU nem szerepel a londoni központú Quacquarelli Symonds (QS) Higher Education Ranking 2018-as felsőoktatási világrangsorában, sem pedig a Shanghai Global Ranking listáján. A QS listáján egyébként - tették hozzá - első helyezett a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a második a kaliforniai Stanford Egyetem, míg a harmadik a Harvard Egyetem. A magyarországi egyetemek közül a Szegedi Tudományegyetem az 501-550., az ELTE és a Debreceni Egyetem a 651-700. helyen található, míg a Corvinus a 801-1000. helyezési kategóriába került. A Magyar Hírlap című napilapra hivatkozva a pestisracok.hu azt is közölte, a Shanghai Global Ranking listán sem szerepel az ott értékelt ötszáz intézmény között Soros György egyeteme. Ezt a rangsort a Harvard Egyetem vezeti. A CWUR globális egyetemi rangsorát ugyancsak a Harvard vezeti és ezen sem található meg a CEU. A lap szerint az egyetlen lista, amelyen megtalálható a CEU, az a Times Higher Education Learnings világranglistája. Ezt az Oxford Egyetem vezeti, a CEU a listán a 301-350-es hely között található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.